Social Icons

Cum sa ne alcatuim un CV Europass online cat mai bun.

Buna ziua/seara.

Va voi vorbi despre modalitatea de a crea un CV model Europass astfel incat sa fiti mai usor angajat de companii.
Dupa cum bine stim, companiile de astazi(mai toate) vror sa trimiteti un CV model Europass pe email. Acest model este folosit la nivel European deoarece are inclus mai toate caracteristicile si de asemenea este foarte usor de folosit astfel incat oricine isi poate crea un CV online.

Intram:   Aici   si vedem ca ne sunt aratate 4 casute. Prima casuta este "Creati CV-ul online"(ii spune numele, aici o sa cream un CV online). A doua casuta "Actualizati CV-ul online", aceasta casuta o putem folosi in cazul in care avem deja creat un CV online si dorim sa il actualizam. A treia casuta "Descarcati urmatoarele documente", aici avem modele, instructiuni despre cum sa ne cream un CV online. A patra casuta "Exemple", prezinta CV-uri deja completate de catre diferiti oameni(bineinteles, sunt selectate cele mai bune).

Haideti sa trecem la treaba:   Apasam pe prima casuta "Creati CV-ul online" si vom fi directionati la o alta pagina. In stanga aveti categoriile CV-ului, mai precis, ce o sa apara in CV.  Sincer, eu recomand sa fie bifate aproape toate.  

Observam prima rubrica "Informatii personale" adica Nume Prenume, Adresa, Telefon, email, data nasterii, sexul si nationalitate. Eu va sfatuiesc sa le scrieti pe acestea daca doriti sa fiti contactat. De asemenea, ar fi bine si daca ati pune o fotografie tip buletin cu dumnevoastra.

A doua rubrica "Locul de munca pentru care se candideaza", aici specificati locul de munca pentru care doriti angajare. EX:  "Lucrator in agricultura"   "Sofer categoria BE CE DE"  "Manager şi administrator de baze de date".  

A treia rubrica este "Experienta profesionala". Aici este una dintre cele mai importante parti ale unui CV deoarece trebuie sa spuneti clar si concret toate datele si aveti grija sa scrieti corect de cand ati lucrat si cand ati terminat. Am mai auzit oameni care au trecut acele date "la misto" si au fost declarati respinsi.

A patra rubrica este "Educatie si formare", aici va puteti trece liceul, facultatile ....

A cincea rubrica este "Competente personale", aici trebuie sa detaliati scriind: Limba materna, limbile straine cunoscute(sfatuiesc pe toti sa stiti cel putin limba engleza nivel mediu, recent se fac diferite cursuri gratis la diferite licee) si mai departe avem alte abilitati ca "Competente de comunicare" "Competente informatice" si asa mai departe...

Dupa ce am terminat totul, apasam pe buton din stanga "Salvati" si alegem un format(eu sugerez formatul .pdf  deoarece este mult mai folosit si mai util).

Model CV in limba romana (nu este al meu) :  Click  (daca cumva sunteti pe Google Chrome si apare ca fisierul poate fi in neregula, va asigur ca nu are nimic, este model de CV de la Europass deci nu dispune de nici un fel de risc)


Sper ca v-am fost de ajutor si va rog sa va alegeti un job de pe acest blog, acest blog dispunand de varii domenii.